Home Nieuws Reglementen Contact
Beuningen
Groesbeek
't Laag
Lingewaard
Neder Betuwe
Nijmegen Algemeen
Nijmegen meisjes
Nijmegen jongens
OverBetuwe
West Maas en Waal
Wijchen
Sportief leren

Van Arjen Robben tot Marco van Basten en van Vera Pauw tot Nangila van Eijk. Deze beroemde (ex-)internationals hebben met miljoenen anderen gemeen, dat ze ooit schoolvoetbal hebben gespeeld.

De stichting

Stichting Schoolvoetbal Gelderland-Zuid stelt zich ten doel de jeugd van basisscholen binnen haar rayons kennis te laten maken met sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Sportief met elkaar bezig zijn zonder onderscheid van komaf, ras of religie in de voorrondes van Schoolvoetbal regio 3 en 4 KNVB district Oost.

Voor wie?

Jongens en meisjes uit groep 7 of 8 van een basisschool. Meisjes kunnen meedoen met jongens, die 11 tegen 11 spelen. Voor de meisjes is er een competitie 7 tegen 7.

Schoolvoetbal in de praktijk

In de maanden maart en april vinden in heel Nederland de voorrondes Schoolvoetbal voor jongens en meisjes van groep 7 en/of groep 8 plaats. Voor de winnaars van de lokale voorrondes organiseert de KNVB in de maand mei regio-, district- en landelijke finalewedstrijden. Stichting Schoolvoetbal Gelderland-Zuid organiseert de voorrondes in regio 3 en 4 van KNVB district Oost.

Organisatie

Schoolvoetbal Gelderland-Zuid organiseert in 13 gemeenten voor basisschoolleerlingen de voorrondes.
De rayons

Schoolvoetbal Gelderland-Zuid heeft haar werkgebied verdeeld in 9 rayons. (zie hiernaast) Elk rayon kent een rayonmedewerker, die -na aanmelding- de contacten onderhoudt met de scholen en de plaatselijke voetbalvereniging. De rayonmedewerker is degene die zorg draagt voor het wedstrijdprogramma en erop toeziet, dat de reglementen worden nageleefd.

Het bestuur

Het bestuur co÷rdineert voor alle rayons in haar werkgebied:

  • uitnodigingen naar basisscholen
  • contacten sportverenigingen
  • contacten gemeenten en KNVB
  • inkoop van bekers, ballen, attenties scheidsrechters en vrijwilligers sportparken
  • innen inleggelden basisscholen
  • overleg rayonmedewerkers
  • aanvragen van subsidies
  • overleg ROC / KNVB cursus juniorscheidsrechter

Aanmelden

De scholen ontvangen eerste week van januari een uitnodiging om zich in te schrijven voor de wedstrijden Schoolvoetbal.

De reglementen

KNVB tekent voor de reglementen. Elk jaar geeft KNVB een brochure "Schoolvoetbal reglementen" uit. Te downloaden knop "reglementen". Speciale aandacht voor bepalingen leeftijdsgrens en dispensatie van de deelnemende jongeren is gewenst.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of hebt u nog vragen, aarzel niet en neem contact met ons op via

info@schoolvoetbalgelderlandzuid.nl